Hønborg Amatørteaterforlag

Hønborg Amatørteaterforlag så dagens lys i 1997.

Forinden havde Peder og Anna spillet amatørteater, Peder tilmed i en lang årrække. Derudover havde Peder gentagne gange leveret tekster til den lokale revy samt skolekomedier til lokale skoleklasser.

I 1992 kom folkekomedien “Det rene gylle” op fra Peders skrivebordsskuffe og blev opført på Nørbølling Amatørscene for fulde huse til fire forestillinger. Det gav blod på tanden til at få stykket ud til andre scener. En kontakt til Dansk Teaterforlag gav pote; “Det rene gylle” blev optaget på forlagets udlejningsliste. Siden hen er “Det rene gylle” opført på på ca. 75 forskellige amatørscener over det ganske land, og stykket spilles stadig.

Succesen med “Det rene gylle” gav inspiration til at fortsætte skriveriet med folkekomedier, og flere stykker kom til. I stedet for at lade det store forlag udleje stykkerne kunne vi vel lige så godt selv stå for udlejningen og dermed have den direkte kontakt til amatørskuespillere og arrangører.

Samtidig med at samlingen af egne stykker voksede støt, fik vi kontakten til andre skribenter, som havde forkærlighed for at skrive til amatørteater. Dermed var muligheden skabt for at opbygge et bredt sammensat repertoire af teaterstykker, så der kunne være noget for enhver smag.

Den direkte kontakt til både forfattere, skuespillere og arrangører var til stor inspiration for vores forlagsvirksomhed og gav mange gode oplevelser på forlagskontoret hos Hønborg Amatørteaterforlag.

Forlaget ophørte den 1. maj 2020 med udlejning af rollehæfter fra egen og andre forfatteres produktion. Vi koncentrerer os nu om vores egen skribentvirksomhed og lokalt amatørteater.

TAK til alle, som vi har været i forbindelse med i årenes løb. Det har været sjovt, spændende og lærerigt også at få indblik i jeres teaterverden.